Élhető települések kialakítása

Kedvezményezett neve:
Sirok Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás: „Élhető települések Kialakítása”, VP6-19.2.1.-29-3-17

A projekt címe, azonosító száma: Élhető települések kialakítása, 3014853972

A szerződött támogatás összege: 12 828 832 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 95%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Sirok Község Önkormányzata az alábbi fejlesztést hajtotta végre.

A településen a 670/8 hrsz-ú ingatlanon egy új autóbuszváró került megépítésre, mely teljes mértékben hozzájárul a település kép kialakításához.

A terület a település központjában található, ahol ezelőtt épülettel nem rendelkező buszmegálló volt. A helyi anyagokat felhasználva, a meglévő buszmegállók jellegét követve készült kialakításra az új buszmegálló. Hagyományos szerkezettel került kialakításra, az épület két irányból is megközelíthető, melynek vonalát a nyeregtető is követi.

A 0262/1 hrsz-ú meglévő parkban található esőbeálló teljeskörű felújítása valamint a parkba eszközök, berendezések beszerzése (napelemes kandeláber, padok, szemetesek) történt meg.

Az átalakítás során a meglévő esőbeálló épület egy kis részét elbontották, a tetőhéjazatot és a tetődeszkázat egy részét lecserélték, valamint a tetőszerkezet szükség szerint javításra került. A megrongálódott aljzatbeton is javításra került.

Az önkormányzat a fejlesztés során 800db új „Sirok könyv” kiadását is teljesítette, így új formában  és szövegkörnyezettel, valamint bővített tartalommal került újra kiadásra a könyv.

A település biztonságát szolgálva új térfigyelő kamerarendszerek kerültek telepítésre a település több pontján, melyek hozzájárulnak a biztonságosabb, élhető településhez.

A helyi Polgárőr egyesülettel történt együttműködési megállapodás szerint fokozottabb bevonás történt a település közterület rendjének fenntartására irányulva, ennek során érvényesítve lett a bűnmegelőzési, baleset megelőzési, vagyonvédelmi és közterület fenntartási feladatok ellátása.

A tájékoztatás és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségeknek önkormányzatunk a pályázati felhívás alapján eleget tett. A beruházásokról folyamatosan fotó dokumentáció készült, elkészült a tájékoztatási tábla az arculati kézikönyvnek megfelelően.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

Nyomtatás