• 1

Élhető települések kialakítása

Kedvezményezett neve:
Sirok Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás: „Élhető települések Kialakítása”, VP6-19.2.1.-29-3-17

A projekt címe, azonosító száma: Élhető települések kialakítása, 3014853972

A szerződött támogatás összege: 12 828 832 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 95%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Sirok Község Önkormányzata az alábbi fejlesztést hajtotta végre.

A településen a 670/8 hrsz-ú ingatlanon egy új autóbuszváró került megépítésre, mely teljes mértékben hozzájárul a település kép kialakításához.

A terület a település központjában található, ahol ezelőtt épülettel nem rendelkező buszmegálló volt. A helyi anyagokat felhasználva, a meglévő buszmegállók jellegét követve készült kialakításra az új buszmegálló. Hagyományos szerkezettel került kialakításra, az épület két irányból is megközelíthető, melynek vonalát a nyeregtető is követi.

A 0262/1 hrsz-ú meglévő parkban található esőbeálló teljeskörű felújítása valamint a parkba eszközök, berendezések beszerzése (napelemes kandeláber, padok, szemetesek) történt meg.

Az átalakítás során a meglévő esőbeálló épület egy kis részét elbontották, a tetőhéjazatot és a tetődeszkázat egy részét lecserélték, valamint a tetőszerkezet szükség szerint javításra került. A megrongálódott aljzatbeton is javításra került.

Az önkormányzat a fejlesztés során 800db új „Sirok könyv” kiadását is teljesítette, így új formában  és szövegkörnyezettel, valamint bővített tartalommal került újra kiadásra a könyv.

A település biztonságát szolgálva új térfigyelő kamerarendszerek kerültek telepítésre a település több pontján, melyek hozzájárulnak a biztonságosabb, élhető településhez.

A helyi Polgárőr egyesülettel történt együttműködési megállapodás szerint fokozottabb bevonás történt a település közterület rendjének fenntartására irányulva, ennek során érvényesítve lett a bűnmegelőzési, baleset megelőzési, vagyonvédelmi és közterület fenntartási feladatok ellátása.

A tájékoztatás és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségeknek önkormányzatunk a pályázati felhívás alapján eleget tett. A beruházásokról folyamatosan fotó dokumentáció készült, elkészült a tájékoztatási tábla az arculati kézikönyvnek megfelelően.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

Nyomtatás E-mail

Önkormányzati utak kezeléséhez szükséges erő- és munkagépek beszerzése

Kedvezményezett neve: Sirok Községi Önkormányzat (Konzorciumvezető) és Szajla Községi Önkormányzat (Konzorciumi partner)

 

Pályázati felhívás kódszáma, neve:

VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 -  „A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére; Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése”

A projekt azonosító száma: 1826792962

A szerződött támogatás összege: 17 436 168,- Ft

A támogatás mértéke: 90%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31

 

Rövid összefoglalás a projektről

A Sirok Községi Önkormányzat és a Szajla Községi Önkormányzat által alkotott Konzorcium a Vidékfejlesztési Program VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 -  „A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére; Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” tárgyú felhívására sikeres támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága 2018. márciusában 90% támogatási intenzitás mellett 17.436.168,- Ft támogatásban részesített.

 A közel 20 millió Ft összköltségű projekt keretében a két Önkormányzat a lakosság életminősége javítása céljából a saját tulajdonukban lévő utak karbantartása és fenntartása érdekében egy univerzális traktort, ehhez kapcsolható függesztett munkagépeket (földgyalu, seprő, rézsűkasza, árokásó és hótolólap), valamint egy ágaprító gép beszerzését valósította meg. A beruházás eredményeképpen az útkarbantartási és fenntartási munkálatok leegyszerűsödnek és településeken lévő alapszolgáltatások, vállalkozások, turisztikai attrakciók elérhetőségei javulnak.

Nyomtatás E-mail

Kapcsolat

Sirok Község Önkormányzata
3332 Sirok, Borics Pál u. 6.
Telefon: 36/561-000
Fax: 36/361-633

Üzenet az önkormányzatnak