• 1

Kofa-tér Piactér

Projekt azonosítószáma: TOP-1.1.3-15-HE1-2016-00008

A projekthez megítélt támogatási összeg bruttó: 45.609.876 Ft

 

Rövid összefoglalás a projektről

A projekt új termelői piac létrehozására irányul a jelenlegi jogszabályoknak és a helyi igényeknek megfelelően. A piac területén, a fejlesztés előtt 4-5 árus települhetett ki termékeivel és terményeivel, a fejlesztés eredményeként azonban ez a létszám elérheti a 17 főt is. A piac területén kizárólag helyi, vagy a piac 40 km-es körzetében lévő termelők árusíthatnak. A piac jellege zöldség-gyümölcs, palánta-, virág-, hús- és sajt árusítás, télen otthon nevelt fenyőfák árusítása várható, de egyéb kézműves termékek (méz, szörp, magok…stb) megjelenésére is számítunk.

A beruházás során kiszolgáló épületet is építünk, melyben a termelők és az idelátogatók számára helyet kap egy női és egy férfi mosdó, valamint pelenkázásra is alkalmas akadálymentes mosdó, illetve - az üzemeltető részére - egy irodahelyiség is.

A későbbiekben a helyi igényeknek megfelelően a helység akár gombavizsgálatra is alkalmas lehet. A piac területén egy db rögzített, hatállásos kerékpártároló, illetve nem mozdítható kültéri padok, asztalok, hulladékgyűjtők kerülnek beszerzésre. A piac területén lévő fűzfák megmaradnak köréjük akár fa ülőhelyek kerülnek. A tervezett piactér műszaki és esztétikai igényeinek kielégítésére, annak megközelíthetőségére új térburkolat és kapubejáró, illetve közterületi lépcső épül. A piac területét kerítéssel vesszük körbe.

A piacot a COOP áruház hátsó parkolójából gyalogosan is meg lehet közelíteni. A piac az utcafront felőli részről akadálymentesen megközelíthető.

Az infrastrukturális feltételek biztosítása mellett az üzemeltetéshez szükséges eszközbeszerzés is megvalósul a projekt keretében.

Nyomtatás E-mail

Adók, nyomtatványok

Nyilvántartások

Eladó ingatlanok

Kapcsolat

Sirok Község Önkormányzata
3332 Sirok, Borics Pál u. 6.
Telefon: 36/561-000
Fax: 36/361-633

Üzenet az önkormányzatnak