Gátfelhajtási engedély

Ezúton tájékoztatjuk, és egyben értesítjük Önöket, hogy a Tiszamenti Regionális Vízművel kötött együttműködési megállapodás alapján 2021. január 1-től a Nyugati főcsatorna használatához szükséges Gátfelhajtási engedélyek (Gátközlekedési engedélyek) kizárólagosan az alábbiak szerint vásárolhatók meg (bankkártyás fizetéssel, On-Line vásárlással, Applikáción keresztül):

A szükséges Gátfelhajtási engedély jelenleg az elektronikus jegyvásárlási platformon keresztül vásárolható meg, hamarosan elérhetővé válik a jegy fizikai megvásárlásának lehetősége. Az értékesítési partnereink listájáról hamarosan értesítjük Önöket!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Vadkárelhárító vadászat

Sirok Község Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy

 1. Sirok Liget út (568/1 hrsz) 19. házszámtól - lakótelepig (577/66 hrsz) játszótér – Sportpálya 577/75 hrsz) Tarna folyó – Rákóczi út (582 hrsz) 0269/2 hrsz-ú út által körülhatárolt terület és a területtel határos erdő széle.
 2. Recsk irányában Nyírjes út (670/9 hrsz) 54 házszámtól a 92 házszámig, a másik oldalon 45 házszámtól 75 házszámig eső ingatlanok és a mögöttük húzódó erdő széle, beépítetlen terület, rét.
 3. Temető
 4. Sirok-Kőkútpuszta belterületén a lakóházak kertvégénél

településrészeken

2021. február 4-től 2021. február 28-ig 
este 20:00 és reggel 5:00 között 
vadkárelhárító vadászatával
 
megbízza Pécsi Tamás (Siroki FTVT hivatásos vadász) Sirok, Nyírjes út 46. szám alatti lakost.

Kérjük, hogy a nevezett időpontban- nevezett helyen mindenki körültekintően járjon el!

 

Nyomtatás E-mail

Tájékoztató a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről

 

A bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. tv. a Magyarországon elkövetett bűncselekmények és tulajdon elleni  szabálysértések közvetlen  sértettjeit, továbbá  mindazon személyeket áldozatnak tekinti, akik bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedtek sérelmet.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Jegyzői tájékoztatók

Tisztelt Ügyfeleink!

 1. A pandémiás időszakban különös fontossággal bír az, hogy az ügyfelek használják az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Ennek elősegítése érdekében, 2021. január 1-től a Kormányzati Ügyfélvonal (1818) segíti az elektronikus ügyintézési portál használatát.

A 1818 a következő szolgáltatások ellátását biztosítja:

 • segítségnyújtás a rendszerbe való belépéshez;
 • technikai segítség az oldalon megjelenő szolgáltatások kapcsán;
 • ügyfelek támogatása az ASP rendszer használata során;
 • kapcsolattartás a központi szolgáltatóval, valamint az ügyféltámogatói feladatokat ellátó szervezetekkel;
 • intézhető ügyekkel kapcsolatos tájékoztatás;
 • SZEÜSZ-szel kapcsolatos panaszok, közérdekű bejelentések, észrevételek fogadása, kivizsgálása, továbbítása, megválaszolása.

Az önkormányzati adó és egyéb hivatali ügyekben természetesen továbbra is az önkormányzat az illetékes, és a saját ügyfélszolgálati csatornán keresztül biztosít támogatást.

Javasoljuk, hogy ügyeik intézéséhez használják az e-önkormányzatportál szolgáltatásait.

 1. Értesítjük az Adózókat, hogy az önkormányzati adóhatóságok gépjárműadóban fennálló hatásköre 2021. január 1-jétől kezdődő adókötelezettségre megszűnik.

A 2021. évben kezdődő gépjármű adókötelezettséggel kapcsolatos ügyekben az állami adó-és vámhatóság jár el, a 2021-től kezdődő időszakra járó adót az állami adó- és vámhatóság számlájára kell megfizetni az adó-és vámhatóság 2021-ben kiadandó határozata szerint.

 A 2021. év előtti időszakra vonatkozóan megállapított gépjárműadó kötelezettség esetében az önkormányzati adóhatóságok kötelesek eljárni, függetlenül attól, hogy a fizetési kötelezettség 2021. évre csúszik.

Sirok, 2020. december 22.
Vígh Lászlóné sk., jegyző

Nyomtatás E-mail

Falugazdász közlemény

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a COVID-19 járványügyi helyzet miatt a településen az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel.

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján az egri körzetközpontban: 
3300 Eger, Sas utca 60/a

Telefon: 06 70/795-7204, 06 36/427-000

Nyomtatás E-mail

Ügysegédi ügyfélfogadás átmenetileg szünetel

TÁJÉKOZTATJUK tisztelt Ügyfeleinket, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel az ügysegédi ügyfélfogadás átmenetileg szünetel. 

Ügyeik intézéshez a következő módokon kérhetnek segítséget:

Telefon: 06 36 568 009
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postai úton: HMKH Pétervásárai Járási Hivatal, 3250 Pétervására, Keglevich út 4.

További információk: www.kormanyhivatal.hu

Elektronikus ügyintézés: mo.hu epapir.gov.hu

KÉRJÜK TISZTELT ÜGYFELEINKET, HOGY ÜGYEIKET LEHETŐLEG SZEMÉLYES MEGJELENÉS NÉLKÜL, TELEFONON VAGY ELEKTRONIKUSAN INTÉZZÉK!
Köszönjük!

Nyomtatás E-mail